top of page

,

Colectia Wundergarten der Natur

 

   Uimitor de moderne si frumoase, fotografiile lui Karl Blossfeldt sunt la fel de fascinante si azi, asa cum erau in prima parte a secolului XX, cand au fost publicate in lucrarile "Art Forms in Nature" in 1928 si "The Wondergarden of Nature" in 1932. 

   Blossfeldt folosea fotogravura, tehnica brevetata in 1852, si care atunci presupunea un proces complex prin care imaginea fotografiata era transferata pe o placa de metal, apoi transferata pe hartie. Blossfeldt folosea o camera inventata si construita de el, care putea mari imaginea fotografiata de 30 ori, reusind astfel sa surprinda detalii extraordinare, o multime de nuante de gri si tonuri calde de negru. Pentru aceste studii Blossfeldt a calatorit ani de zile in Italia, Grecia, Nordul Africii, fotografiind  plante.

   Intre 1898-1932 Karl Blossfeldt a fost profesor de sculptura la Royal School of the Museum of Decorative Arts ( astazi Hochschule für Bildende Künste), in Berlin, si a folosit in metoda sa de predare studiul plantelor ( studii documentate in aceste fotogravuri). A fost apreciat atat de criticii vremii, cat si de artisti si arhitecti. Inca dinaintea publicarii primei lucrari a fost invitat sa expuna lucrarile sale la Karl Nierendorf's gallery.  Azi, la fel ca in urma cu 100 de ani, fotogravurile sale spun acelasi lucru. Cele mai frumoase forme la care ne putem gandi, sunt deja create de natura.

bottom of page